Προτεινόμενα Προϊόντα ανά Φυλή
02 Dec
Προτεινόμενα Προϊόντα ανά Φυλή

Τι τύπο τριχώματος έχει ο σκύλος μου;

Κάθε φυλή, αλλά και κάθε τρίχωμα ξεχωριστά, παρουσιάζει τις δικές του ιδιαιτερότητες, οι οποίες υπηρετούν τους σκοπούς της φυλής. Άλλες φυλές έχουν πιο λιπαρό τρίχωμα και άλλες πιο τραγανό, άλλες ίσιο και άλλες πιο κατσαρό. Κάποιοι σκύλοι δεν έχουν υπομανδυά, ενώ άλλοι μπορεί να διαθέτουν ταυτόχρονα έως και τρεις διαφορετικούς τύπους τριχώματος. Διαφορετικές ανάγκες έχουν οι μακρύτριχες φυλές και διαφορετικές οι κοντότριχες. Ακόμα και στην ίδια φυλή, ή και στην ίδια γέννα, μπορουν να εμφανιστούν μεγάλες αποκλίσεις από τρίχωμα σε τρίχωμα. Σε αυτόν τον οδηγό, θα προσπαθήσουμε να διευκολύνουμε τον ιδιοκτήτη, ώστε να μπορέσει να διακρίνει καλύτερα τα προϊόντα καλλωπισμού και τα εργαλέια που ταιριάζουν περισσότερο στον τύπο τριχώματος του κατοικιδίου του.

Με κυριολεκτικά δεκάδες διαθέσιμες παραλλαγές της υφής, του υποστρώματος και του μήκους, οι τύποι του τριχώματος του σκύλου μπορούν χονδρικά να διακριθούν σε τέσσερις βασικές κατηγορίες:

  • - μαλακό (soft
  • - σκληρό (wire)
  • - τραγνό (crisp)
  • - χυτό (drop) 

Κάθε τρίχωμα εμπίπτει ουσιαστικά σε μία από αυτές τις κατηγορίες. Ανάλογα με τη φυλή, ορισμένα τριχώματα μπορεί να αποτελούν και συνδυασμό των τεσσάρων αυτών κατηγοριών. Για λεπτομερέστερη πληροφόρηση σχετικά με τα κατάλληλα καλλυντικά προϊόντα και τα εργαλεία καλλωπισμού που αφορούν τις μοναδικές ανάγκες των μεμονωμένων φυλών, ανατρέξτε στον οδηγό προϊόντων ανά φυλή στον ακόλουθο σύνδεσμο:

  

 Οδηγός Προϊόντων ανά Φυλή   

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο για αυτό το άρθρο